Τα παπάκια στη σειρά με στίχους

Το συγκεκριμένο τραγούδι ο Werner Thomas το έγραψε για 1η φορά το 1950. Τριάντα ένα χρόνια μετά, η Ιταλοαμερικανίδα τραγουδίστρια Ρομίνα Πάουερ, η οποία ήταν σύζυγος του Αλ Μπάνο, το ερμήνευσε στα Ιταλικά και έκανε πάταγο. Τον καιρό που το ερμήνευσε η Πάουερ για 1η φορά ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έτυχε να βρίσκεται στην Ιταλία και παρακολούθησε μια συναυλία την οποία έδωσαν η Πάουερ και ο σύζυγός της με διάφορα τραγούδια τους, τα οποία του έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Παπαδόπουλος πλησίασε την Πάουερ και τον Αλ Μπάνο και, αφού πρώτα τους συστήθηκε, κουβέντιασε μαζί τους και τους πρότεινε να έρθουν και στην Ελλάδα να δώσουν συναυλία. Αυτό έγινε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 1981. Φυσικά ο Παπαδόπουλος την παρακολούθησε και εντυπωσιάστηκε ακόμα περισσότερο απ’ την 1η φορά στην Ιταλία. Επειδή γνώριζε τον παραγωγό της δισκογραφικής εταιρείας Πόλυγκραμ Νίκο Καραγιάννη, έφερε σ’ επαφή μαζί του τον Αλ Μπάνο και την Πάουερ, και συμφώνησαν να εκδώσουν εδώ στην Ελλάδα ένα δίσκο.

Τρεις μέρες αργότερα, μπήκαν στο Studio Polysound και ξεκίνησαν την ηχογράφηση του δίσκου, ο οποίος ονομάστηκε Felicita απ’ τον τίτλο του 1ου τραγουδιού του και εκδόθηκε στις 10 Μαρτίου 1982. Ένα απ’ τα τραγούδια του δίσκου αυτού, είναι και το ανωτέρω, του οποίου ο Ιταλικός τίτλος είναι Il ballo del qua qua, το οποίο εντυπωσίασε τον Παπαδόπουλο περισσότερο απ’ τα υπόλοιπα και σκέφτηκε πως δε θα ‘ταν άσχημο να υπάρχει και σε Ελληνική εκδοχή.

Έτσι, τρεις μήνες μετά την έκδοση και κυκλοφορία του δίσκου που προανέφερα, έκατσε και έγραψε δικούς του στίχους, τους οποίους κόλλησε στη μελωδία του. Αυτή η Ελληνική εκδοχή του τραγουδιού αυτού, συμπεριλήφθηκε για 1η φορά στο δίσκο Disco zoo party No 1 ο οποίος εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 1984 όπου την ερμήνευσε η Κική Καψάσκη-Λάμπρου. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα, τα Ζουζούνια αποφάσισαν να την ερμηνεύσουν και πάλι και να την συμπεριλάβουν στο CD Ακαντού το οποίο εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2006.

Στίχοι

Τα παπάκια στη σειρά
που χορεύουνε τρελά
μες της λίμνης τα νερά
πα πα πα πα
τις ουρίτσες τους κουνούν
τα κεφάλια τους βουτούν
σκουληκάκια για να βρουν
πα πα πα πα
σαν παπάκια τα παιδιά
πώς χορεύουνε κι αυτά
όμορφα και ζωηρά
πα πα πα πα
τους αγκώνες τους κουνούν
και τη μέση τους λυγούν
παλαμάκια πώς χτυπούν
πα πα πα πα

Μέσα στο χορό κανείς
όλα τα ξεχνά
κάθε έγνοια φεύγει
κι η ευτυχία
χαμογελά

Πάει κι η γραμματική
φεύγει κι η αριθμητική
με αυτή τη μουσική
πα πα πα πα
κι η δασκάλα μας παιδιά
που φωνάζει δυνατά
και μαλώνει τα παπιά
πα πα πα πα
ήρθε η ώρα του χορού
και του γέλιου του τρελού
του μεγάλου του κεφιού
πα πα πα πα
ας χορέψουμε τρελά
και μαζί με τα παπιά
που φωνάζουν δυνατά
πα πα πα πα

Μέσα στο χορό κανείς
όλα τα ξεχνά
κάθε έγνοια φεύγει
κι η ευτυχία
χαμογελά

Μουσική / Στίχοι: Werner Thomas / Παπαδόπουλος Λευτέρης
CD Ακαντού – 2006

Παρτιτούρα και νότες

comming soon

Κάντε Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.